Ideate Explorer: Hromadné mazání identických instancí v Revitu pomocí Správce varování
10 July 2025Ostatní

Uchovávání duplikátů typů prvků v projektu Revit může způsobit nízký výkon modelu a větší soubory projektu. Tyto problémy můžete eliminovat snadným a bezpečným odstraněním všech identických instancí prvku v projektu pomocí nástroje Ideate Explorer, který v nejnovější aktualizaci umožňuje opravit VŠECHNY identické instance buď zachováním originálů, nebo zachováním nejnovějších prvků.m
ass delete
Pokyny jak na to:
- Ujistěte se, že kritéria Řazení podle jsou nastavena na Typy.
Kritéria vyhledávání můžete použít k omezení identických instancí pro kontrolu na kartě Varování, ale pouze k prohlížení informací na paletě vlastností aplikace Revit, abyste se mohli rozhodnout, zda ponechat nejnovější nebo ponechat originály.
2. Klikněte pravým tlačítkem myši na popis varování nejvyšší úrovně.
3. Vyberte možnost Zachovat originály nebo Zachovat nejnovější.
4. Ideate Delete vám zobrazí VŠECHNY prvky s upozorněními na identickou instanci.
-
- Pokud nechcete, aby byly VŠECHNY prvky smazány na základě možnosti Zachovat originály nebo Zachovat nejnovější, můžete akci zrušit (budou stále vybrány).
- Můžete se vrátit na kartu Prozkoumat a zvolit Aktuální výběr pro zobrazení.
- Můžete zrušit zaškrtnutí u prvků, které nechcete smazat.
5. V Ideate Explorer můžete mazat pomocí červeného tlačidla„x.

Ve výchozím nastavení vybere možnost Zachovat originály nebo Zachovat nejnovější VŠECHNY prvky, které obsahují varování Identické instance. V níže uvedeném příkladu je 64 sloupků pro obvodové pláště a 11 položek nábytku, celkem tedy 75. Těchto 75 prvků budou buď originální, nebo nejnovější prvky na základě čísla Revit ID.

Obrázek níže ukazuje tlačítko Zrušit při odstranění a následné přepnutí na kartu Prozkoumat s možností Zobrazit nastavenou na Aktuální výběr. To vám umožní zrušit zaškrtnutí prvků, které chcete zachovat. Příklad nyní zobrazuje POUZE vybraný nábytek. Vidíte, že na kartě Prozkoumat se zobrazí 22 položek, ale pouze 11 bude odstraněno na základě možnosti Zachovat originál nebo Zachovat nejnovější.

mass delete


